Vrah-zloděj tvrdí: Zabil jsem náhodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vrah-zloděj tvrdí: Zabil jsem náhodou!

Zloděj-vrah (39) z Velvar.
Zloděj-vrah (39) z Velvar. (ČTK)

Na zloděje-vraha (39), který ve středu ve Velvarech na Kladensku přejel ukradeným autem jeho majitele Josefa L. (†31), byla uvalena vazba. Kriminálník připravil dvě holčičky, půlroční a pětiletou, o tátu…

Zatímco dcerky doma marně čekají, kdy se tatínek vrátí, bezohledný, již dříve trestaný zloděj se snažil soud obměkčit tvrzením, že si nevšiml, že by před autem někdo stál a že by někoho přejel. Přidal i omluvu nešťastným pozůstalým.

„V podstatě se hájí tím, že jaksi ve vozidle seděl, nicméně že k tomu přejetí došlo nešťastnou náhodou, protože si nevšiml, že muž leží na té silnici,“ řekl jeho advokát Ladislav Šustr.

Vazbu na něj soudce uvalil z obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání. Muži hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Místní jsou z neštěstí v šoku. Josef L. byl oblíbený a měl pověst šikovného řemeslníka.

Autor:  vet,mb

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.