Jaké sýry jsou nejkvalitnější? Vedou ty z Česka!
Kvalita potravin v Česku? Potravinářská komora tvrdí: velká bída! Obchodníci tlačí na výrobce a ti místo kvalitních surovin používají takové, které jinde jdou do odpadu… Úplně nejhorší jsou výrobky v akci.
„Pro akce musí výrobci kvalitu snížit ještě více. Ten samý výrobek od té samé firmy je vyráběný speciálně pro akce a jeho kvalita je daleko nižší, než když se výrobek prodává za normální cenu. Obchodníci nás zákazníky tím ale učí nakupovat výhradně ve slevách,“ varoval včera prezident komory Miroslav Toman.
Zároveň zveřejnil test tavených sýrů. Co si kupujeme a jíme? Víte, že české jsou kvalitnější než dovozové taveňáky?
U oblíbených taveňáků je jeden velký průšvih – a to v obsahu tzv. tavicích solí. Používají se tzv. difosfáty, které mění optimální poměr vápníku a fosforu ve výživě. Pokud je difosfátů v sýru více, naše tělo nedokáže využít důležitý vápník.