Opilý pirát silnic: Zabil, zaplatil miliardu, ale stejně sedí! Peníze miliardáři nepomohly, jak by to dopadlo v Česku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opilý pirát silnic: Zabil, zaplatil miliardu, ale stejně sedí! Peníze miliardáři nepomohly, jak by to dopadlo v Česku?

Odsouzený boháč John Goodman (vlevo).
Odsouzený boháč John Goodman (vlevo). (Profimedia.cz, ara)

V Čechách by ho peníze nejspíš zachránily, ale na Floridě mu nepomohly. Podnikatel John Goodman (48) za volantem v opilosti zabil studenta Scotta Wilsona (†23) a i když vyplatil jeho rodině pohádkových 900 milionů korun, soud ho odsoudil k 16 letům vězení.

Opilý Goodman narazil v únoru 2010 do Wilsonova vozu tak silně, že ho srazil do nedalekého vodního kanálu. Zatímco se mladík topil v troskách vozu, Goodman vymýšlel, jak se zachránit.

Po hodině přece jen zavolal tísňovou linku. Nehodu svedl na porouchané brzdy a opilý prý nebyl.  Víc alkoholu si prý dal až po nehodě, aby se uklidnil. Navíc tvrdil, že ani pořádně nevěděl, do čeho narazil.

Floridský soud jeho obhajobu smetl a odsoudil Goodmana k 16 letům vězení. „Nechť je tento rozsudek varováním všem, kdo by chtěli řídit v opilosti,“ řekl soudce Jeffrey Colbath.

Goodmanovo chování ostře odsoudil. „Ujel, aby si zachránil vlastní kůži,“ řekl v závěrečné řeči. Goodmanovi uškodil také fakt, že se chtěl část svého majetku, který je odhadován na 18 miliard korun, zachránit tím, že se pokusil adoptovat svou milenku Heather Hutchinsovou (42). Podle soudu to svědčilo o tom, že i v tak vážné chvíli myslel hlavně na svoje peníze.

A jak u nás skončí Janoušek?

Pražský kmotr Roman Janoušek (43), který srazil svým porschem Vietnamku (51), má naději na podmínku. Žena totiž u výslechu údajně prohlásila, že ji Janoušek mohl srazit neúmyslně. O výši případného odškodnění můžeme jen spekulovat. A pirát silnic Aleš Trpišovský (43), který ohrožoval pomalejší auta na dálnici D1, byl sice obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví a hrozí mu až 12 let, ale k soudu se před měsícem nedostavil, prý ze zdravotních důvodů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.