Vietnamka, kterou srazil opilý kmotr Roman Janoušek: Poprvé vypovídala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vietnamka, kterou srazil opilý kmotr Roman Janoušek: Poprvé vypovídala!

Zraněná Vietnamka přichází na služebnu v Praze na Perštýně podat výpověď ohledně jejího střetu s kmotrem Janouškem.
Zraněná Vietnamka přichází na služebnu v Praze na Perštýně podat výpověď ohledně jejího střetu s kmotrem Janouškem. (Aha! – Petr Novotný)

Vietnamka (51), kterou 23. března v Praze srazil a vážně zranil opilý lobbista Roman Janoušek (43), včera odpoledne poprvé vypovídala na policii. S operovanou nohou má i po 48 dnech od nehody problémy. Přišla o berlích v doprovodu svého právního zástupce Josefa Lžičaře a tlumočníka. Během tří týdnů by se měla konat rekonstrukce celé nehody.

Na její výpověď všichni netrpělivě čekali. Výrazně může ovlivnit to, zda bude Janoušek souzen za úmyslné těžké ublížení na zdraví se sazbou do 10 let vězení, nebo podle mírnější právní kvalifikace. Na Vietnamku včera v policejním objektu v Praze na Perštýně čekal vyšetřovatel z Hradce Králové.

Tamním kriminalistům byl případ svěřen poté, co se pražští policisté krátce po nehodě chovali k pachateli přinejmenším nestandardně. Janouška se 2,2 promile alkoholu v krvi neodvezli na záchytku, nechali ho z místa činu volně telefonovat a vyslechli ho ještě opilého, takže jeho prvotní výpověď nelze v trestním řízení použít. Později po poradě s právníkem už kmotr mlčel.

Dal jen dva rozhovory, v nichž popíral, že by ženu srazil úmyslně. „Nemá cenu předstírat, že jsem nejednal zkratkovitě, zachoval jsem se neskonale pitomě. Ale  opravdu jsem si nevšiml, že ta paní byla poraněná, jinak bych jí určitě pomohl,“ dušoval se v časopisu Týden. Oběti už dokonce nabídl odškodnění, což může být pro něj polehčující okolnost.

Včerejší výslech zraněné ženy trval asi čtyři hodiny. „Policistům řekla vše, co o nehodě chtěli vědět,“ shrnul Lžičař. „Její výpověď potvrzovala všechna předchozí svědectví.“

Jak to celé bylo?

Janoušek 23. března v Praze 4 narazil svým vozem Porsche Cayenne zezadu do volva vietnamské řidičky. Z místa střetu hned ujel, ale zhruba po 50 m zastavil na semaforech. Řidička šla za ním a postavila se mu před auto; chtěla, aby spolu nehodu nějak vyřešili. Janoušek se ale znovu rozjel, porazil ji a ujel. Ženu v bezvědomí, s těžkým otřesem mozku, zlomenými žebry a poraněným kotníkem odvezla záchranka do nemocnice. Do domácího ošetřování byla propuštěna 20. dubna.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.