Noční můra řidičů! Litr benzinu: 40,70 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Noční můra řidičů! Litr benzinu: 40,70 Kč!

V Brně už není problém koupit benzin za více než 40 korun.
V Brně už není problém koupit benzin za více než 40 korun. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Špatná zpráva pro motoristy! Magická čtyřicítka na stojanech s cenami benzinu byla překročena! Takovou »pálku« zaplatíte za litr na severu Brna. Jedná se sice o stooktanové palivo (neobsahuje biolíh), podobný trend lze ale očekávat i u ostatních pohonných hmot.

Ke čtyřicítce se ceny v Brně přibližují i u jiných čerpacích stanic. Litr naturalu se tu běžně pohybuje kolem 39 korun! Nepříznivý trend nakonec naznačují i cenové skoky posledních měsíců.

Zastaví se to? Experti jsou skeptičtí. „To, co se děje u našich čerpacích stanic, je do značné míry způsobeno tlaky ze světa. Růst ovlivnilo zejména válečné napětí kolem Íránu,“ vysvětlil analytik společnosti Colosseum Petr Čermák.

Připouští sice, že v nejbližším týdnu můžeme zaznamenat i několikahalířový pokles cen, to však nelze zaručit v dalším období. „Budeli se stupňovat nebezpečí válečného konfliktu, a obzvlášť pokud k němu dojde, ceny pohonných hmot se mohou běžně pohybovat nad 40 korun,“ nepotěšil řidiče. Už tradičně také ceny vyskočí před prázdninami.

Autor:  ex,pie

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.