VIDEO - Bratr šíleného střelce z Toulouse: Jsem na něj hrdý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIDEO - Bratr šíleného střelce z Toulouse: Jsem na něj hrdý!

Abdelkader se zakrytým obličejem mezi policisty.
Abdelkader se zakrytým obličejem mezi policisty. (ČTK/AP, ara)

Fanatický útočník z Toulouse Mohamed Merah (†23) měl zřejmě komplice. V páchání kriminálních deliktů mu pomáhal starší bratr Abdelkader (29). Z jeho počítače byla Mohamedem odeslána odpověď na inzerát první oběti šíleného střelce.

Abdelkadera zatkla policie v úterý, ještě předtím, než začala obléhat dům Mohameda Meraha. Ten byl nakonec po více než 32 hodinách završených ostrou přestřelkou usmrcen. Během vazby v Toulouse bratr střelce přiznal, že byl přítomen při krádeži skútru T-MAX značky Yamaha, na němž se Mohamed vydal vraždit.

Abdelkader je zřejmě stejně jako jeho bratr napojen na francouzské džihádisty. V jeho autě policie našla výbušniny. „Jsem na svého bratra hrdý,“ prohlašoval drze muž, který byl včera převezen do protiteroristického zařízení na předměstí Paříže. Den předtím požádala Caroline Monet (21), těhotná snoubenka Abela Chennoufa, jedné z obětí, o posmrtnou svatbu, která je ve Francii možná ve výjimečných případech.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.