Velký test: Benzínové sekačky s pojezdem! Jste připraveni na jaro? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velký test: Benzínové sekačky s pojezdem! Jste připraveni na jaro?

S dobrou sekačkou bude likvidace přerostlé trávy hračka.
S dobrou sekačkou bude likvidace přerostlé trávy hračka. (Profimedia.cz, ara)

Jaro je za dveřmi! To je dobrá zpráva pro všechny nedočkavé zahrádkáře. Jenže v dubnu začínáme i s prvním sekáním trávníku. Právě teď je tak vhodná doba přemýšlet o nákupu nového stroje.

Zaměřili jsme se na velmi žádané rotační sekačky s pojezdem se šíří záběru sekání 46 – 48 cm. S těmi se obecně snadněji manipuluje a jsou lehčí a obratnější než stroje s větší šířkou záběru, a navíc často zvládnou totéž s vynaložením menší námahy.

JAK JSME TESTOVALI

Testy jsme prováděli již vloni v různých terénech. Sekali jsme vlhké i suché plochy pravidelně upravované s výší trávy cca 10 cm i náročnější drnovitou louku u řeky, kde již tráva dorostla do výše asi 15 cm. Zajímala nás i pohodlnost ovládání.

Technici pak na strojích zkoumali dílenské zpracování a kvalitu použitých komponentů. Do testu jsme vybrali stroje, které mají výkon alespoň kolem 4 HP, výjimku tvoří nestandardní Husqvarna. Všechny testované modely mají kola s kuličkovými ložisky, značkové motory a kovové šasi.

Více na www.itest.cz



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.