Opičí máma s mládětem přišla nebezpečně blízko lidem... Tak čekaly na smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Opičí máma s mládětem přišla nebezpečně blízko lidem... Tak čekaly na smrt!

Vesničané orangutany obklíčili, ale k jejich likvidaci se nedostali.
Vesničané orangutany obklíčili, ale k jejich likvidaci se nedostali. (Isifa.com)

Kácení pralesů na Borneu nutí orangutany hledat potravu blíž lidským obydlím. Když ale shánějí něco k snědku na poli, vesničané je bez slitování zabíjejí. Podle indonéských úřadů tak loni ubili na 750 jedinců.

Tahle opičí dvojice měla štěstí. Samice vzala mládě blízko k vesnici a záhy je obklíčili místní muži. Chtěli je zabít, ona si instinktivně přivinula mládě, aby ho ochránila.

Naštěstí zrovna přijela hlídka ochránců přírody s policií, a tak se mohla dvojice vrátit do pralesa. Ten kdysi obývalo 250 tisíc orangutanů, dnes jich zbývá 50 000.

Autor:  pk

Přečtěte si
silvervoice
31. 1. 2012 • 08:11

Prales - to je trvale udržitelný život, a to i pro lidské bytosti, které v něm žily od svého vzniku po statisíce let. Současně s člověkem ovšem dává život statisícům druhů organismů. Orná půda, ta představuje ponejprv smrt pro všechny tyto druhy a nakonec i pro člověka. Navíc mýcením pralesa člověk spouští ochranné mechanismy přírody, například pouští do celosvětového oběhu lokální mikroorganismy. Prales za ornou půdu vymění jen tito nevzdělaní, civilizací ovšem zdegenerovaní dementi.

jiriforman
30. 1. 2012 • 21:09

Vyhladit ne. Ale lidé by se měli nad sebou zamyslet a mít úctu ke všemu živému nejen k sobě. Nemyslet si, že jsou pány tvorstva a uvědomit si, že kdyby sami neexistovali, tak se příroda bez nich úplně obejde.

petrzmisa
30. 1. 2012 • 13:11

Ničíme celý svět, vraždíme nesmyslně zvířata, zabíjíme se bez slitování i mezi sebou. Pokud se někdo bojí předpovědí o konci světa, já osobně říkám: "NIC JINÉHO SI MY LIDI NEZASLOUŽÍME, NEŽ VYHLADIT".

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.