Jak se mění sociální dávky a pracovní trh v roce 2012! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jak se mění sociální dávky a pracovní trh v roce 2012!

 (Profimedia.cz)

Celá Evropa šetří. Krize se nevyhnula většině států Evropské unie. Ekonomiky některých zemí dokonce stojí před krachem. Česká republika je na tom ale v porovnání s ostatními poměrně dobře.

Máme nízkou míru zadlužení, relativně nízkou nezaměstnanost. Úsporná opatření, provázející reformy, se ale přesto nevyhnou ani nám. Nemáme na vybranou.

Pokud nechceme zabřednout do ekonomických problémů, které tvrdě dopadají například na Řeky, Portugalce, Iry, Španěly nebo Italy, musíme šetřit a modernizovat veřejné systémy.

Pomoci české ekonomice postavit se na nohy má reforma veřejných financí, zahájená už v roce 2007. Její součástí jsou i zásadní změny v sociálním systému platné od ledna 2012. Nějakým způsobem se dotknou každého z nás a nemohou být úplně bezbolestné. Přesto jsou dělány s maximální možnou citlivostí. Na rozdíl od některých jiných zemí, kde jsou nuceni snižovat důchody, sociální dávky a platy.

Nově nastavený sociální systém by měl být jednodušší a spravedlivější. A hlavně by měl zajistit, aby byly peníze pro ty, kteří pomoc státu potřebují nejen dnes, ale i v budoucnu.

Přehled všech změn naleznete ve fotogalerii...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.