Meteorologové otočili: Vánoce strávíme pod bílou duchnou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Meteorologové otočili: Vánoce strávíme pod bílou duchnou!

Dům ozdobilo 25 tisíc žárovek!
Dům ozdobilo 25 tisíc žárovek! (pro Aha! – Krasava Šerkopová)

Meteorologové úplně otočili předpověď, že Vánoce budou na blátě. Podle nich se teď na nás ze severu řítí bílá smršť! Studená fronta přinese vydatné sněhové přeháňky a ochlazení pod bod mrazu. Bílé nadělení se na mnoha místech udrží až do Vánoc.

Studená fronta přijde již v průběhu dneška. „Chladno bude zejména nahoře, takže srážky, které budou padat k zemi, budou sněhové,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová.

„V nížinách sice budou roztávat, protože v sobotu očekáváme teploty kolem 4 °C, ale například v neděli bude o stupínek méně a probudíme se do bílého rána. V noci budou teploty pravidelně klesat pod bod mrazu,“ předpověděla Honsová.

Ochlazení a studená fronta ale nejsou zadarmo, a hřebeny hor tak bude bičovat orkán o rychlosti 120 km/h. Chladné počasí se sněhem pak můžeme očekávat i v průběhu příštího týdne, minimálně do středy. „O víkendu by mělo na horách napadnout 25 centimetrů nového sněhu, do středy pak dalších 35 centimetrů,“ uzavřela Honsová.

Dům ozdobilo 25 tisíc žárovek!

Na sněhovou nadílku se řádně připravují i v Libchavách. Majitel zdejšího domu jej ozdobil více než 25 tisíci žároviček. Teď už zbývá jen bílá peřina a bude to tu vypadat doslova jako v pohádce.

Výzva Aha!

Máte na domě podobnou vánoční výzdobu? Pošlete fotku na aha@ahaonline.cz!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.