Neuvěřitelné: Měl 3 promile, vezl 38 prvňáčků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Neuvěřitelné: Měl 3 promile, vezl 38 prvňáčků!

Karosa plná dětí v tunelu vletěla do zdi.
Karosa plná dětí v tunelu vletěla do zdi. (Ilustrační foto ČTK)

Neuvěřitelné! Namol ožralý řidič (33) se nerozpakoval se třemi promilemi v krvi sednout za volant autobusu plného prvňáčků z Plzeňska! V půl třetí odpoledne pak v útrobách Lochkovského tunelu na obchvatu kolem Prahy ztratil nad vozem kontrolu a narazil do zdi! Je zázrak, že všichni pasažéři vyvázli bez zranění, jen s řádným šokem...

Datum 1. 12. 2011 může za své druhé narozeniny považovat třída prvňáčků z Plzeňska. Ti se vraceli domů z výletu, jejich cesta ale málem skončila tragicky. Řidič školní karosy totiž v Lochkovském tunelu v Praze nezvládl řízení a narazil do stěny tubusu!

Havarovaný autobus zablokoval dva jízdní pruhy, ostatní řidiči zavolali hasiče a policii. Hlídka, která dorazila na místo, byla doslova v šoku! „

Dechová zkouška prokázala u řidiče bezmála tři promile alkoholu,“ popsala policejní mluvčí Eva Stulíková. Takové množství znamená, že krátce před jízdou musel řidič vypít zhruba devět dvanáctek anebo půl litru kořalky!

Podle policistů, kteří si ožralu ihned odvezli, bude pravděpodobně obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříleté vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

K smrti vyděšené děti se domů dostaly až po několika hodinách náhradním autobusem s řidičem, který byl při smyslech...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.