Chcete změnit pojišťovnu? Máte už jen 2 dny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chcete změnit pojišťovnu? Máte už jen 2 dny!

Chcete změnit pojišťovnu? Máte už jen 2 dny!
Chcete změnit pojišťovnu? Máte už jen 2 dny! (Profimedia.cz)

Nejste spokojeni s vaší zdravotní pojišťovnou a slyšeli jste, že jinde je tráva zelenější? Jako zákazník máte právo uzavřít smlouvu s jinou pojišťovnou, čas ale máte jen dnes a zítra. Jinak si budete muset počkat až do ledna roku 2013!

Zákon o zdravotních pojišťovnách zatím umožňuje změnu pojišťovny vždy k prvnímu dni čtvrtletí, tedy k prvnímu lednu, dubnu, červenci a říjnu. Podle novely zákona, která vstupuje v platnost v prosinci, to už ale půjde jen jednou do roka, a to vždy k prvnímu lednu.

Navíc záměr přejít jinam budete muset nově ohlásit šest měsíců před samotnou změnou. Kdybyste se tedy nerozhodli ani v červenci příštího roku, budete »uvězněni« ve stávající pojišťovně klidně až do ledna roku 2014.

Jak z toho ven? Pozor na všechny termíny, a jestli máte jen trochu času, porozhlédněte se už dnes po současné nabídce pojišťoven. Ta je opravdu pestrá, a jestli najdete program, který vyhovuje vám i celé vaší rodině, můžete si zpříjemnit už příští rok.

Kvůli čemu zvažovat změnu

Přejdete k pojišťovně, s níž má uzavřenu smlouvu váš lékař.

Pojišťovna nabízí příspěvky na léky, které se vám hodí (vitaminy pro děti, očkování, antikoncepce pro ženy).

Pojišťovna nabízí slevy v obchodech, posilovnách či zdravotních zařízeních včetně lázní.

Přečtěte si
proxima
30. 11. 2011 • 08:41

Taková hezká svoboda názoru a vlastního rozhodnutí pro občana tohoto státu. LEHNI a NESMÍŠ. On se mě na to někdo ptal, jestli s takovým uzákoněním souhlasím? To je uzákonění, které odporuje Listině základních práv a svobod občana tohoto státu. Byla mě odepřena svobodná volba ZP v roce 2012. Děkuji.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.