Hororová noc na německé dálnici A31: Vrakoviště! 52 aut v sobě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hororová noc na německé dálnici A31: Vrakoviště! 52 aut v sobě!

Letecký snímek zachycuje celou zkázu. Vozy byly označeny čísly. Přesnou příčinu neštěstí intenzivně vyšetřuje forenzní tým. Zatím se má za to, že je způsobila banální srážka dvou aut, do nichž v mlze narážely zezadu další a další...
Letecký snímek zachycuje celou zkázu. Vozy byly označeny čísly. Přesnou příčinu neštěstí intenzivně vyšetřuje forenzní tým. Zatím se má za to, že je způsobila banální srážka dvou aut, do nichž v mlze narážely zezadu další a další... (ČTK/AP)

Tak strašlivou hromadnou nehodu v Německu už léta nezažili! Tma a zejména velmi hustá mlha byly zřejmě příčinou řetězové srážky na dálnici A 31. Poblíž města Gronau na severozápadě země do sebe v pátek večer vlétlo celkem 52 vozů. Účet je tragický: 3 mrtví a 35 zraněných!

Teprve sobotní ráno odkrylo tu hroznou zkázu. Z některých aut zbyla jen hromádka slisovaného plechu. Většina vozů má vystřelené airbagy, panuje děsivé ticho, jak to po největších katastrofách bývá.

Ještě před pár hodinami se ale všude ozýval zoufalý nářek raněných. „Bylo slyšet křik, všude smrděl benzin jako ve špatném katastrofickém filmu,“ vypověděla ještě v šoku jedna z účastnic srážky, do které se zapletly i vozy polských a nizozemských řidičů.

O život přišli tři lidé: žena (†44) z Kolína nad Rýnem, muž (†28) z Nordhornu a další muž (†50) z Borkenu. Dvě oběti stihly krátce před smrtí vystoupit z vozu a rozmačkala je další auta, třetího mrtvého nalezli záchranáři v autě, co vyletělo až za svodidla.

I tak je ale velkým štěstím, že mrtvých není daleko víc. Zraněno bylo 35 lidí, z toho 14 těžce. Na místo přijelo přes sto záchranářů a hasičů. Vysvobodit všechny lidi zaklíněné ve vozech trvalo několik hodin, i pomoc brzdilo počasí.

Kvůli mlze nemohly startovat vrtulníky, zraněné proto musely do nemocnic rozvézt sanitky. Následné odklízení vraků z dálnice trvalo až do sobotní noci, tedy nějakých 26 hodin!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.