Čtenáři Aha! pomohli hladovým veverkám: Poslali oříšky za 11 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čtenáři Aha! pomohli hladovým veverkám: Poslali oříšky za 11 tisíc!

Veverky už si pochutnávají na oříšcích.
Veverky už si pochutnávají na oříšcích. (Profimedia.cz)

Veverky ze záchranné stanice na Slapech se můžou radovat. Čtenáři deníku Aha! dokázali, že jim nejsou rezaví chlupáčci lhostejní! Ačkoli letos panuje velká neúroda ořechů a vlašáky i lískové oříšky se vyvažují málem zlatem (kilo stojí až 280 Kč!), poslali jich čtenáři veverkám přes čtyřicet kilo!

O veverky ze záchranné stanice Veveruška  pečuje na plný úvazek Romana Míková, a to i přesto, že zařízení přišlo kvůli škrtům a šetření o veškerou finanční podporu státu. Nacházejí tu domov opuštěná mláďata, zraněné i nemocné veverky.

Letos však hrozil přes zimu kritický nedostatek oříšků. Naštěstí díky výzvě deníku Aha! jich stanice získala přes 40 kilo. V obchodě by měly hodnotu přes 11 tisíc korun!

„Posílám dvě kila vyloupaných vlašáků, ať se mají ty útulkové cácorky dobře,“ napsala čtenářka Hana. A rozhodně nebyla sama!

„Stále nám chodí balíčky, moc děkujeme,“ usmívá se Romana Míková, díky které se na jaře řada mláďat vrátí do přírody. „Zdravá veverka nemá co dělat v zajetí, byť by měla klec jakkoli velkou,“ myslí si Romana Míková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.