V Praze se zase střílelo - v baru plném lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

V Praze se zase střílelo - v baru plném lidí!

Pachatele policie zajistila na místě.
Pachatele policie zajistila na místě. (Jakub Forman)

Z ostře nabité pistole vystřelil asi deset minut po půlnoci na dnešek v baru Paprsek v Praze Stodůlkách opilý host (32). V podniku v té době sedělo kolem dvaceti lidí. Na pomoc přivolali policii.

„Zamířil do stropu, ale kulka se odrazila a zavrtala hluboko do zdi mezi nohy sedících. Je to zázrak, že někoho nezranil,“ řekl Aha! svědek incidentu. Krátce poté střelce zadržela přivolaná hlídka pohotovostní motorizované jednotky. „Nezkrotl, ani když přijeli policisté. Dokonce na ně křičel, že je zabije. Snad vůbec nechápal, co udělal. Pořád mlel, že má zbroják, ať ho pustí, že chce jít domů,“ dodal svědek.

Pachatele policie zajistila na místě.


„Policisté po příjezdu na místo zjistili, že došlo ke slovní rozepři mezi skupinkou osob. Jeden z nich pak vystřelil ze své legálně držené zbraň ráže 45 mm,“ upřesnila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Hlídka muže podezřelého z výtržnictví předvedla na místní oddělení. Tam nadýchal více než 2,3 promile alkoholu.

„Zbraň bude podrobena expertize, abychom zjistili, zda s ní nebyl spáchán jiný trestný čin. Vyslýcháme také svědky. Muž zatím obviněn nebyl,“ dodala mluvčí. Střelce policisté vyslechnou, jakmile vystřízliví. Za výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.