Apple představil první novinku od odstoupení Steva Jobse: Přichází iPhone 4S! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Apple představil první novinku od odstoupení Steva Jobse: Přichází iPhone 4S!

Fotografie
Fotografie (internal)

Společnost Apple, která prodává čtvrtletně 20 milionů nových telefonů, představila včera ve svém sídle v kalifornském Cupertinu už pátou verzi svého »chytrého« mobilního telefonu iPhone. Model iPhone 4S nabízí vedle technických vylepšení i lepší bezdrátovou komunikaci s počítači.

Nový iPhone je oproti předchůdcům rychlejší. Kapacita paměti bude až 64 GB. Součástí je fotoaparát (8 Mpx) s bleskem a možností natáčení videa. Během hovorů se můžete nechat zabírat vestavěnou webkamerou.

Telefon je tenčí (4 mm) a lehčí, novinkou je větší odolnost vůči extrémním teplotám. Oproti předchozí verzi má výkonnější procesor, nabíjí se bezdrátově. Vylepšené je i ovládání her a internetu. Přináší také nový operační systém.

Převratnou novinkou je hlasové ovládání telefonu. Prodávat se začne 14. října. Fanoušci s napětím očekávali i představení modelu iPhone 5, s tím se ovšem Apple rozhodl pár měsíců počkat.

Milníkem pro Apple je i fakt, že jde o první významný produkt, který firma nabízí po odstoupení rakovinou trpícího ředitele Steva Jobse (56). Ten rezignoval na funkci koncem srpna a na nejvyšším postu ho vystřídal jeho blízký spolupracovník Tim Cook (50).

Změna byla nevyhnutelná, neboť Jobsův zdravotní stav se trvale zhoršuje a už celé měsíce se spekuluje o jeho brzké smrti.

Co je iPhone?

Spojuje v sobě funkce telefonu, digitálního fotoaparátu a multimediálního přehrávače (iPod), postupně se navíc stává i kapesním počítačem a herní konzolí. Dosud se ovládal zásadně pomocí dotykového displeje s virtuální klávesnicí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.