Pohřeb Zuzany Dřízhalové: Manžel ji naposledy pohladil v rakvi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pohřeb Zuzany Dřízhalové: Manžel ji naposledy pohladil v rakvi!

Čtyři statní muži nesli rakev s hereččiným tělem na její poslední cestu. Vzadu ji doprovází její manžel.
Čtyři statní muži nesli rakev s hereččiným tělem na její poslední cestu. Vzadu ji doprovází její manžel. (Aha! – David Kundrát)

Nejtěžší chvíle ve svém životě zažil manžel zesnulé herečky Zuzany Dřízhalové (†36) Hynek (35). Včera milovanou ženu, která minulý týden podlehla rakovině lymfatických uzlin, pochoval v kostele svatého Matěje v pražských Dejvicích.

Přesně tam se paradoxně před 11 lety brali. Byli mladí, chtěli spolu mít děťátko, velkou rodinu a plánovali dlouhou společnou budoucnost...

„Svatba byla úžasná – v kostele u svatého Matěje, s velkou rodinou. Další tři dny jsme slavili s kamarády na horách,“ vzpomínala Zuzana v jednom z rozhovorů. „Při vdávání mi bylo dvacet pět! Nechtěla jsem si nechat utéct nejlepšího chlapa na světě, tedy hlavně na Hostivařsku,“ radovala se.

Včera se Hynek »u Matěje« naposledy se Zuzanou rozloučil i za jejich adoptovaného půlročního synka Jeníčka. Vlastní dítě totiž kvůli zákeřné rakovině nakonec mít nemohli. Jako magnet na černé myšlenky pak na pozůstalé působil věnec nahoře na katafalku se vzkazem: „S láskou Hynek a Jeníček.“ Chlapeček, který svou novou mámu ani nestihl pořádně poznat, však zůstal doma.

Mezi prvními smutečními hosty dorazili před půl jedenáctou hodinou dopoledníZuzaniny rodiče Jana a Milan s čerstvým vdovcem Hynkem. „Je to strašné pochovat dceru, ale věřím, že na nás tam nahoře čeká,“ řekla zdrceně maminka Jana, která se snažila být oporou svému zeti. Ten bolestí nemohl ani mluvit a plakal.

„Nezlobte se, ale je to soukromé rozloučení,“ vyzval nakonec všechny, kdo nepatřili do rodinného kruhu nebo k nejbližším přátelům. Ty zastupovali třeba herci Saša Rašilov (39) s manželkou Vandou Hybnerovou (42) či Jan Révai (37) se ženou Zuzanou a s malým synem Jakubem.

Pár minut před polednem pak z kostela čtyři statní muži vynesli rakev s hereččinými ostatky. Hynek se se Zuzanou naposledy rozloučil pohlazením rakve a se slzami v očích přihlížel, jak jeho milovanou odváží vůz pohřební služby. Bylo na něm vidět zdrcení, ale možná i úleva, že už se Zuzana netrápí...

Herečka své poslední dny prožila na jednotce intenzivní péče v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, kde byla napojena na přístroje. S rakovinou bojovala s přestávkami celkem devatenáct roků svého jinak šťastného a naplněného života. Přátelé ji milovali pro její humor, někdy černější, než by se hodilo.

Třikrát nad nemocí zvítězila, počtvrté přišla náhle a nedala Zuzaně ani šanci bojovat. Jejího manžela Hynka teď čeká ještě jeden souboj – není totiž jisté, že si adoptovaného syna Jeníčka bude po Zuzanině smrti moci nechat...



Autor:  Petr Macek,Lucie Šaléová

Přečtěte si
riseblaznu
14. 9. 2013 • 18:00

Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské......

nightwish36
24. 9. 2011 • 22:37

Jsi obyčejný hnusák...Ty asi nikdy nikomu chybět nebudeš a tak se tu realizuješ,což???Ubožáku...Škoda mladého člověka,ale to ty nepochopíš.Jdi do.....háje.A to jsem slušná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.