Lupič, mistr převleků: Za 44 loupeží dostal 10 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lupič, mistr převleků: Za 44 loupeží dostal 10 let!

Václav Urban
Václav Urban (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Neuvěřitelně mazaný lupič Václav Urban (30) z Klatovska, který za 3 roky vykradl v různých převlecích 44 bank, pošt a sázkových kanceláří a přišel si tak na 6 535 345 Kč, byl včera odsouzen. Soudkyně musela vyslechnout 60 svědků. Uložila mu trest 10 let v kriminálu.

S dopadením Urbana měli policisté hodně práce. „Aby zahladil stopy a mátl, měnil velikosti bot, v nichž loupil, střídal oblečení, maskoval se například jako mumie obinadlem,“ zaznělo u soudu. Jindy měl jen kuklu či čepici a střídal např. také ruku, v níž držel zbraň, či přízvuk.

Měl i neobyčejnou fyzickou kondici. Několikrát za provozu s nožem či pistolí v ruce přeskakoval až třímetrové přepážky oddělující personál bank od klientů. Několik žen od něj dostalo pěstí, jednu ženu zkopal.

„Čtrnáct zaměstnankyň utrpělo posttraumatickou poruchu. Jedna ze svědkyň měla velké problémy vypovídat i přesto, že obžalovaný nebyl v jednací síni. Trest musel být dostatečným varováním pro ostatní. Uvědomme si, že za přepážky pošt denně téměř bez jakékoli ochrany usedají tisíce žen,“ odůvodnila verdikt soudkyně Iveta Zítková.

A motiv činu? Špatná finanční situace rodiny.

Přečtěte si
doncusto
27. 3. 2012 • 19:29

Kdyby se na nej nezasedla majstrova nevychodila by ho z práce v panasonicu, možná by tam pracoval dál, a nic by se nestalo. Je to snaživý kluk který s láskou se vypovídal o rodičích. Byl jen sám nato aby jim pomohl. Nepopírám to co udělal, ale určitě ho do toho přinutila špatná materjálni situace. Jako operátor byl opravdu šikovný a pomocný.Tak snaživý, nikdy bych neřekla, že by byl schopný nečeho takovécho bez důvodu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.