Podvedený Robert Š.: Ten chlap drze prodal můj byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podvedený Robert Š.: Ten chlap drze prodal můj byt!

Podvodník na kameře z banky, kde si převzal 1,2 milionu za byt, který mu nepatří.
Podvodník na kameře z banky, kde si převzal 1,2 milionu za byt, který mu nepatří. (pro Aha! – Policie ČR, ara)

Chladnokrevný podvodník připravil Roberta Š. o byt 3+1 na pražském Černém Mostě v hodnotě 2,5 milionu korun! Sám na něm vydělal 1,2 milionu a zmizel. Nyní po něm pátrají pražští kriminalisté.

„Byl to šok. Není dne, kdybych si na to nevzpomněl, je to obrovská zátěž. Psychická i finanční,“ přiznal Aha! Robert.

Podvodníkův plán byl jednoduchý. Pronajal si byt a aniž se nastěhoval, prodal ho pod cenou dál. Použil přitom dokonale zfalšované doklady na jméno skutečného majitele.

„Mělo mi být podezřelé, že stěhování dlouho odkládal. Stále se na něco vymlouval, např. že má přítelkyni v Německu a podobně,“ vzpomíná napálený muž. Smlouvu podepsali v únoru, už v březnu pak podvodník prodal byt rusky mluvící cizince.

Podvodník nezaplatil druhý nájem, chvíli se vytáčel, pak zmizel. „Řekl jsem si zase jeden neplatič, se kterým budou potíže. Ten den mi přišel z katastru výpis, že jsem prodal byt. Byla to rána,“ říká podvedený. Podal trestní oznámení, byt nechal zaplombovat. Přesto jej obsadila »nová« majitelka, která údajně pracuje v realitách, a nemíní se ho vzdát. Sama byt dál pronajala svým krajanům.

Robert Š. nyní spoléhá na soudní spravedlnost. „První dobrá zpráva je, že znalkyně potvrdila, že pod smlouvou o prodeji není můj podpis,“ míní poškozený. Podvodníkovi, budeli dopaden, hrozí až 8 let...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.