Kojenecké ústavy skončí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kojenecké ústavy skončí

Do ústavu, nebo k pěstounům? Kdo se lépe postará?
Do ústavu, nebo k pěstounům? Kdo se lépe postará? (Foto Aha! – Petr Novotný)

Do dvou let chce ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) zrušit kojenecké ústavy. Děti z problémových rodin tak mají být umísťovány přímo k pěstounům. Případně má být rodině, která potomky nezvládá, úředně přidělen asistent.

„Chceme do konce roku 2013 dosáhnout toho, aby děti nebyly umísťovány do ústavní péče, pouze do péče individuální. K 1. lednu 2014 nebude umístění dětí do tří let možné, do roku 2016 toto omezení rozšíříme na děti až do sedmi let věku,“ uvedl ministr.

Pěstouni by za svoji péči o děti měli pravidelný příjem, ten by byl podle předběžných předpokladů o něco vyšší, než je průměrný plat. Kojeneckým ústavům se to ale nelíbí. Náhradní rodiny totiž podle nich nedokážou pomoci třeba zneužívaným dětem.



Přečtěte si
fafetka
1. 9. 2011 • 07:34

Takže místo aby se řešilo,že do teď bylo v podstatě nemožné dostat do péče malinké dítě,teď půjdeme do druhého extrému a rovnou zrušíme kojeňáky.A kampak půjdou děti pro které se rodiny nenajdou???Šoupneme je k bezďákům??To snad není možný!!!Chci na svou rodnou planetu,kde se neustále někomu neleze do pr...le.Nejdřív se lezlo Rusákům,pak amerikánům, teď Unii a kdopak bude další na řadě?Vidím to na čínu.A už aby!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.