Meteorologové slibují fantastický konec prázdnin: Tropy 32°C | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Meteorologové slibují fantastický konec prázdnin: Tropy 32°C

Tropické teploty lákají na koupaliště tisíce Čechů.
Tropické teploty lákají na koupaliště tisíce Čechů. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Meteorologové mají jasno! Na konci prázdnin si konečně užijeme pravé léto. Čeká nás totiž 10 dní s tropickými teplotami kolem 32 °C. Odborníci ale zároveň varují, že se s takovým počasím bude náš organismus špatně vyrovnávat. Tolik horkých dní za sebou jsme si totiž užili naposledy v dubnu!

Dnes se sice ještě musíme připravit od odpoledních hodin na přechod studené fronty, kterou doprovodí silné bouřky a přívalové deště, už od zítřka si ale budeme užívat krásné počasí.

„V příštích deseti dnech nás pak čekají tropické teploty a slunečné dny. V neděli vyšplhá rtuť teploměru ke třicítce, celý další týden to pak bude v rozmezí od 27 do 32°C,“ popsala meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu. Ta také zároveň upozornila, že takové počasí pro nás bude velmi náročné.

„Podobné počasí bylo v tolika dnech po sobě naposledy v dubnu. Ti, kdo se nestihli opálit u moře, by se rozhodně měli vyhýbat přímému slunečnímu záření a měli by používat krémy s UV faktorem,“ radí Honsová.

Pozor si kvůli vysokým teplotám musejí dávat hlavně starší lidé, kardiaci a astmatici. Meteoroložka ale zároveň podotkla, že pravé letní počasí a dostatek slunce jsme už všichni nutně potřebovali.

„Kdybychom si v létě neužili dostatku sluníčka a nenačerpali vitamin D, chyběla by nám energie už v listopadu,“ dodala Honsová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.