Za nalezení pejska nabízeli 15 tisíc Kč! Kimi našli »U Draka«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Za nalezení pejska nabízeli 15 tisíc Kč! Kimi našli »U Draka«!

Šťastná Kimi už je zase u své paničky Lucie.
Šťastná Kimi už je zase u své paničky Lucie. (Aha! – Petr Novotný)

Dobrodružství ztracené fenky Kimi, kterou její panička Lucie (21) z Prahy několik dnů zoufale hledala prostřednictvím inzerátů, je u konce. Kimi už je zase doma i díky Aha!.

„Jsem šťastná a bohatší o nádhernou zkušenost. Poprvé jsem zažila lidskou solidaritu,“ řekla Aha! Lucie. Kimi se v sobotu večer vyděsila v centru Prahy ohňostroje a utekla. Rodina vylepila plakáty, dala inzeráty do novin.

„Pomáhali nám kamarádi, ale i taxikáři, strážníci rozdali bezdomovcům číslo, které mají volat, kdyby ji viděli. Volali i lidé, ať neztrácíme naději,“ říká šťastná Lucka.

Po několika planých telefonátech se ve středu ozval ten pravý. Kimi se našla na Vinohradech. „Hned jsme pro ni jeli a vezli s sebou i odměnu 15 tisíc. Nálezkyně si ji ale nevzala,“ dodává Lucka.

Tečku za vším udělal ještě ten večer telefonát paní (90). „Přečetla si v Aha! inzerát a volala, že ji ztráta Kimi trápí. Když jsem jí řekla, že je už doma, začala radostí křičet. Byl to upřímný gejzír emocí,“ vzpomíná Lucka.

Tak Kimi zachránili

Po bloudění po Praze vběhla Kimi do restaurace U Draka v Záhřebské ulici na Vinohradech. Ze všech lidí si vybrala servírku Janu Staňkovou (38). „Olízla mi nohu a zase utekla. Pak se vrátila, sedla si ke mně a už se nehnula,“ líčí její zachránkyně.

„Doufali jsme, že se někdo ozve. Do útulku jsme ji dát nechtěli,“ dodává Staňková. Když objevila inzerát v Aha!, na slíbenou odměnu prý nemyslela. „Mám také zvíře, vím, jak člověku je, když ho ztratí. O peníze nešlo,“ objasňuje.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.