Zloději kradou bojové psy: Odvlekli i Ziggyho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zloději kradou bojové psy: Odvlekli i Ziggyho!

Ziggy
Ziggy (TV Prima, ara)

Nikdo neví, kolik dní či hodin dělí veselého a důvěřivého křížence boxera a stafordšírského teriéra Ziggyho od strašné a bolestivé smrti. Unesli ho totiž muži, kteří pořádají psí zápasy. Na ukradených psech pak cvičí své »čtyřnohé zabijáky«!

Ziggy zmizel 14. července. Jeho páníčci zapomněli zamknout dveře bytu a neštěstí bylo hotovo – Ziggy si otevřel a vyrazil na výlet. Nejprve to vypadalo, že se prostě jen zaběhl, pak ale vyšla najevo hrozná skutečnost: kamery zachytily, jak Ziggyho pronásledují po ulici nedaleko pražské křižovatky U Bulhara dva muži.

Sotva jeden chytl důvěřivého pejska za obojek, druhý mávl na komplice v autě, bleskově Ziggyho naložili a rychle ujeli po magistrále pryč.Když záběry zveřejnila televize Prima v Krimi zprávách, ozval se majiteli Ziggiho důležitý svědek.

„Řekl mi, že muže poznal. Prý jde o člověka, který chová pitbully a organizuje ilegální psí zápasy,“ zoufá si majitel Ziggyho Vojtěch Vlček. Svého psa chce ve spolupráci s policií zachránit za každou cenu a doufá, že muži zákona vyrazí na místo psích zápasů s ním.

Podle Zuzany Semelové z Ligy na ochranu zvířat existuje v Česku gang, který krade psy tzv. bojových plemen vyloženě na objednávku. „Používají je jako živé štíty při cvičení svých psů, než je pošlou do arény,“ popisuje Semelová hrůzné praktiky.

»Bojoví psi« mizí v Česku i ze zamčených zahrad! „Pokud nám Ziggyho někdo vrátí, nabízím odměnu 20 tisíc korun,“ říká Vojtěch Vlček a dodává, že někdo musel gang na Ziggyho upozornit. Náhodou si pro něj do Prahy nepřijeli...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.