Miroslav Kalousek (TOP 09): Chtěl zradit své bohaté voliče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Miroslav Kalousek (TOP 09): Chtěl zradit své bohaté voliče!

Miroslav Kalousek odboráře »vypekl«.
Miroslav Kalousek odboráře »vypekl«. (ČTK – Vít Šimánek, Petr Sznapka, ara)

Jsou úspěšní, vydělávají dost peněz, o které nechtějí přijít, a proto volili TOP 09.

A teď je »jejich« ministr financí Miroslav Kalousek málem zradil. Mzdy těch, kteří vydělávají nad 90 tisíc korun měsíčně, byl ochotný zdanit až 30 procenty. A to výměnou s Věcmi veřejnými (VV) za jejich podporu změny DPH na 19 procent!

Včera se své vlastní úvahy vylekal a přehodnotil ji. Najednou tvrdil, že kšeft s »véčkaři« už není na místě, protože oni zvýšení DPH pro příští rok zařízli už ve středu. A tím prý VV svoji šanci zdanit bohaté už promarnily. Vysvětlení, proč byl však ještě ve čtvrtek ochotný o jejich požadavcích uvažovat, se už vyhnul...

Véčkaři zase zmatkujíVěci veřejné včera začaly tvrdit, že vyšší zdanění bohatých a pár miliard navíc pro ministerstvo výměnou za podporu sazby 19% DPH vůbec nežádaly. Takřka celý týden přitom ministři všech tří stran jednali o této jejich nabídce.

VV se však vůči tomu ohradily až včera. „Považujeme tyto spekulace za tendenční a manipulativní,“ stojí v jejich prohlášení, v němž tvrdí, že vyšší sazbu DPH odmítají jednoznačně.

Přečtěte si
pohadkamaje
24. 7. 2011 • 02:34

Nechtěli jste spíš napsat "Mají rozum, nechtějí strkat peníze nemakačenkům a dostat Česko na úroveň Řecka, a proto volili TOP 09?!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.