Mrtvý policista Jan B. (†35): Vdova s dětmi zůstaly bez peněz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Mrtvý policista Jan B. (†35): Vdova s dětmi zůstaly bez peněz!

Vládní limuzínu z Vltavy vyzvedl jeřáb.
Vládní limuzínu z Vltavy vyzvedl jeřáb. (Aha! – Martin Pekárek, Karel Kopáč)

Manželka policisty, který zemřel po divokém skoku se služební audinou do Vltavy, zůstala sama se dvěma dětmi.

Janě B. přijeli zprávu o smrti manžela Honzy (†35) oznámit policisté v pondělí ve dvě hodiny v noci. V tu chvíli se jí doslova zhroutil svět.

Zůstala sama s malou Julinkou (5) a Filípkem (2). Společný účet manželů byl navíc do vyřešení dědického řízení obstaven a oni tak zůstali zcela bez prostředků, odkázáni na pomoc příbuzných.

Rodina mrtvého policisty žije ve vesničce na Vysočině. Tam si také mladí manželé postavili malý domek. „Nedokážu o tom zatím mluvit. Jsem úplně na dně,“ slzí nešťastná žena, která má vystudovanou obchodní akademii a nyní je na mateřské dovolené.

Ve stejné vesnici naštěstí žijí i Honzovi rodiče, bratr a babička, takže se všichni v posmutnělém domě od tragédie střídají. A Janu zase podporuje celá její rodina, zejména její dvě sestry. Podle všech příbuzných byl mladý nadporučík, který sloužil u Útvaru pro ochranu ústavních činitelů, skvělý člověk i táta. Alespoň od starostí s penězi se vdově snaží pomoci kolegové tragicky zesnulého policisty.

„Abychom pozůstalým v této nelehké situaci pomohli alespoň malou měrou, rozhodli jsme se vyhlásit finanční sbírku ve prospěch manželky a dětí,“ uvedl Daniel Bláha z policejních odborů. Vdově a dětem můžete do 31. srpna přispět i vy, a to na účet číslo 4200555535/6800, variabilní symbol 16072011.



Přečtěte si
najka
30. 7. 2011 • 19:32

Myslím si, že je to pěkný bor del s tím zablokováním účtu!!! Vždyť v mnoha rodinách se platí inkaso a veškeré platby z účtu jednoho z manželů!!!

modroockozelene
22. 7. 2011 • 05:59

Zatím se neví (a bude se vůbec někdy vědět) jak to celé bylo. Kdo zná Štvanici, tak ví jak je most široký. Že by při rychlosti 50 km v hodině přelétl tramvajový pás, dva pruhy v protisměru, chodník a pak ještě prorazil betonové zábradlí ? Ještě je s podivem, že nesmetl nějaké auto v protisměru když tam jsou stále kolony. V druhém autě se údajně nikomu nic nestalo.

zdan
21. 7. 2011 • 18:46

tak mužeš klidně přispět,nebo podle tebe mame přispivat na každeho pozustaleho po dopr. nehodě.

kozelpraha
21. 7. 2011 • 18:19

To se můžeme za chvíli skládat na každou rodinu, která má momentálně kvůli dědictví zastavený účet. K penězům se dostane a do té doby si může půjčit třeba od rodiny a pak jí bude chodit ze státní kasy výsluhová penze, takže to klidně potom může vrátit. VE STEJNÉ SITUACI SE OCITÁ DENNĚ PLNO LIDÍ A BLESK NEVYHLAŠUJE SBÍRKU!!! TAKŽE BLESKU MYSLI I NA TYTO PŘÍPADY!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.