Pohřeb řidiče vládní limuzíny: Plakali i policejní velitelé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb řidiče vládní limuzíny: Plakali i policejní velitelé

Na pohřbu se sešly tři stovky lidí.
Na pohřbu se sešly tři stovky lidí. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Duchovní hudba, modlitby, hymna, čestné salvy, pláč a nezodpovězená otázka »proč« v sobotu zaplavily venkovský kostel v Branišově u Humpolce.

Více než tři stovky lidí se v něm rozloučily s policistou Janem B. (†35), který přesně před týdnem sjel po srážce s jiným vozem z pražského Hlávkova mostu do Vltavy a v neděli v nemocnici zemřel.

Za slzy se nestyděli ani samotní policisté. S kolegou se jich přijela rozloučit více než stovka, včetně policejního prezidenta Petra Lessyho a vedení Útvaru ochrany ústavních činitelů, v němž mladý policista působil.

„Měl jsem husí kůži. Bylo těžké zadržovat slzy. Brečeli všichni včetně velitelů,“ přiznal Aha! jeden z policistů.

Jak zemřel Jan B.?

V sobotu 16. července kolem půl šesté odpoledne se Jan B. srazil v centru Prahy se škodovkou. Po střetu prorazil luxusním automobilem Audi zábradlí na Hlávkově mostě blízko Štvanice a dopadl do Vltavy.

Na místě, kde je velmi silný proud, trvalo záchranářům 20 minut, než se ho podařilo vytáhnout. Na místě policistu sice oživili, druhý den však v nemocnici na následky zranění zemřel.



Přečtěte si
hu11
25. 7. 2011 • 14:42

Ty řidiči si myslí, že je silnice jejich a podle toho taky tak jezdí

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.