Psoun utekl z domova: Už je zpátky u majitelky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Psoun utekl z domova: Už je zpátky u majitelky!

Šťastná majitelka Linda Šternerová s nalezeným mazlíkem.
Šťastná majitelka Linda Šternerová s nalezeným mazlíkem. (Foto pro Aha! – Pavel Moulis)

Psoun se vydal na útěk!

Pořádné překvapení čekalo majitelku domku v Pražské na Rokycansku. Do obydlí se jí totiž snažil dostat »podivný« tvor. Hned proto na pomoc zavolala ochránce přírody a ti zjistili, že se jedná o neškodného psouna prériového!

Nakonec se ukázalo, že malý hlodavec uprchl své chovatelce ze sousedství!Když ochránci přijeli na místo, vyděšená obyvatelka domu, kam se zvířátko dobývalo, jim malého zajatce umístěného v provizorním vězení, předala.

„Je to hlodavec pocházející z jihu Kanady či severu Mexika. V posledních letech se dostal i do Evropy. Pro dobré ochočení mu musíme věnovat mnoho času. Pak si k vám vytvoří silné pouto,“ vysvětlil předseda Českého svazu ochránců přírody v Rokycanech Pavel Moulis.

Nakonec se ukázalo, že psoun utekl své majitelce Lindě Šternerové ze sousedství. Příběh tak má šťastný konec a tulák je zase doma.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.