Šofér auta, které sjelo z mostu: Zemřel v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šofér auta, které sjelo z mostu: Zemřel v nemocnici!

Tohle bylo to poslední, co policista viděl, než dopadl na hladinu.
Tohle bylo to poslední, co policista viděl, než dopadl na hladinu. (pro Aha! – Roman Půta)

Nehoda policisty (†35) z Útvaru pro ochranu ústavních činitelů má tragickou dohru.

„Policista v neděli zemřel,“ řek-la včera Aha! mluvčí policejního prezidia Veronika Hodačová.

Zda muž podlehl zraněním, či se mu stalo osudným to, že zůstal uvězněn ve služebním Audi A8 pod vodou asi dvacet minut, mluvčí neupřesnila. Po policistovi, který u útvaru působil tři roky, zůstala manželka a dvě malé děti.

Kolizi policejního vozu se  Škodou Octavia vyšetřuje pražská policie. K příčině nehody a kdo ji zavinil, se zatím nevyjadřuje. „Nyní čekáme na znalecké posudky a výsledek pitvy,“ dodala její mluvčí Andrea Zoulová. Policisté nevylučují, že se na nehodě podílel ještě třetí vůz.

Nehoda se stala v sobotu v půl šesté odpoledne na pražském Hlávkově mostě. Policejní audi poté, co do něj z boku octavia narazila, proletělo zábradlím a spadlo do Vltavy střechou dolů. Octavia zůstala stát na tramvajových kolejích. Její řidič (21), který prý neboural poprvé, a spolujezdec vyvázli bez zranění.

Poslední vteřiny

Děsivý pohled na most  a kalnou vodu řeky Vltavy, šok. Co policista prožíval? Pokud po nárazu ihned neupadl do bezvědomí, promítl se mu podle psychologů během pádu do řeky před očima pravděpodobně celý život.

„Jednou ze stresových reakcí je změna vnímání času. I když se ve skutečnosti jedná o vteřiny, lidé, kteří prožili nehodu, často popisují, že se jim vybavilo všechno od okamžiku narození,“ řekla Aha! psycholožka Janina Krocková.

Typické je prý i to, že díky endorfinům, které se při stresu vyplavují, necítí člověk v takové situaci bolest.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.