Houkající záchranka se srazila s kamionem: Zemřel pacient i řidič! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Houkající záchranka se srazila s kamionem: Zemřel pacient i řidič!

Řidič sanity neměl šanci přežít, náraz ji zcela zdemoloval.
Řidič sanity neměl šanci přežít, náraz ji zcela zdemoloval. (HZS Královéhradeckého kraje)

Převoz muže (†85) s mozkovou příhodou do nemocnice skončil v noci na pátek u Vamberka na Rychnovsku tragédií. Sanita se zapnutými majáky se střetla s protijedoucím kamionem. Na místě zahynul pacient a řidič (†56) záchranky. Zdravotní sestřička byla velmi těžce zraněna, řidič kamionu lehce.

Ambulance mířila z Rybné nad Zdobnicí do Vamberka, k nehodě došlo nedaleko pacientova bydliště. „Předjížděla traktor, když se z dosud neznámých příčin čelně střetla s přijíždějícím kamionem,“ popsala nehodu policejní mluvčí Alena Kacálková.

Policisté podle ní šetří i to, zda sanitka ještě předtím nenarazila i do traktoru. Potvrdit nebo vyvrátit to ale musí vyšetřování.

I když měla sanita zapnutá výstražná světla a sirénu, v nepřehledném úseku to nebylo nic platné. Na místo byli okamžitě povoláni další záchranáři a hasiči.

„Pacientovi a řidiči sanitky již nebylo pomoci. Hasiči vyprostili ze zdemolovaných vozů dvě těžce zraněné osoby,“ sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.

K nehodě přijel i šéf královéhradecké záchranky Jiří Mašek. „Bohužel, vždy je jednou poprvé, v hradecké záchrance jsme takhle těžkou nehodu se smrtelnými následky dosud neměli,“ vyrovnával se těžko se smrtí kolegy a poraněními sestřičky. „Už jsem mluvil s manželkou zesnulého řidiče i pacienta,“ řekl.

Sestra je po operaci ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. „Snad mimo ohrožení života,“ dodal Mašek.

Škody tragické nehody prozatím nebyly vyčísleny, jen cena sanitky bez přístrojů se ale pohybuje kolem dvou milionů. Policisté na místě srážky sbírali důkazy až do večerních hodin.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.