Chlapeček (2): Spadl z 8 metrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Chlapeček (2): Spadl z 8 metrů!

Dítě vypadlo z druhého patra. Letělo nejméně osm metrů
Dítě vypadlo z druhého patra. Letělo nejméně osm metrů (foto Aha! - Alexandr Malachovský)

Zoufalý výkřik a tupá rána.

To byly zvuky, které se včera ráno ozvaly z bytovky ve Štětí na Litoměřicku. Z druhého patra domu tam vypadl chlapec, kterému ještě nejsou ani dva roky...

Neštěstí se odehrálo v domě pro sociálně slabé občany, kde jsou malé bytové jednotky. Podle policistů chlapec nejspíše během hraní vylezl na radiátor a pak vypadl otevřeným oknem.

Ve stejné budově naštěstí sídlí i městská policie, která se o chlapci ihned dozvěděla. „Strážník vyběhl ven zjistit, co se stalo. Zajistil životní funkce dítěte a jeho kolega volal záchranáře,“ popsal Aha! jeden ze strážníků. „Dítě bylo pod oknem na rozhraní betonové podezdívky a trávníku. Bylo zraněné, ale komunikovalo,“ dodal k tomu soused rodiny, který je z celé události v šoku.

Na nedalekém náměstí pak brzy přistál vrtulník, který zraněného chlapce naložil. „Hocha vrtulník převezl do motolské nemocnice,“ řekla mluvčí policie Alena Romová. Přestože se dítěti dostalo bezprostřední pomoci i lékařského ošetření, zůstává jeho stav téměř kritický. „Má velmi vážná poranění hlavy a zůstává pod neustálým dohledem lékařů na oddělení ARO,“ řekla Aha! mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková.

Okolnosti celého případu i nadále šetří policie, kterou zejména zajímá, jak je možné, že tak malý chlapec zůstal bez dozoru. Vyšetřovatelé tak budou zkoumat především míru zavinění rodičů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.