Libuši Krejčovou napadl na procházce velký pes! Zabil jí jezevčici Bětušku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Libuši Krejčovou napadl na procházce velký pes! Zabil jí jezevčici Bětušku!

Paní Krejčová se z napadení stále léčí. Jako náplast na bolest si pořídila štěňátko stejné rasy – trpasličího jezevčíka.
Paní Krejčová se z napadení stále léčí. Jako náplast na bolest si pořídila štěňátko stejné rasy – trpasličího jezevčíka. (pro Aha! – Marek Hofman)

Zlomená ruka a zardoušený milovaný pejsek! Tak dopadla procházka Libuše Krejčové (62) a její trpasličí jezevčice Bětušky na chalupě na Českokrumlovsku. Zaútočil na ně obrovský, volně pobíhající bulmastif.

„I když jsme zraněnou Bětušku nechali hned operovat, zemřela. Stálo to pět tisíc, ale co by člověk neudělal pro někoho, koho má rád. A jak jsem dopadla já? Jak se na nás ta obluda vrhla, upadla jsem a zlomila jsem si ruku,“ popisuje Krejčová.

Přestože je v důchodovém věku, stále chodí do zaměstnání. „Čtyřicet let pracuji na rentgenu, takže vím, jak složitá je zlomenina pažní kosti. A teď v ní mám šrouby. Takže mám i újmu na mzdě. Není to vina toho psa, ale jeho majitele, který ho nechává běhat po vsi,“ říká.

To, že bulmastif často pobíhá po vsi bez náhubku, nedokáže Libuše Krejčová pochopit. „Vždyť může kohokoli napadnout, třeba malé dítě. Nebo může někdo skončit stejně jako já.“

Majitel psa se jí nikdy neomluvil a dělá, jako by se nic nestalo. Případem se proto začala zabývat policie. „Zahájili jsme úkony pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a majitel psa bude trestně stíhán,“ řekla Aha! mluvčí policie Michaela Pavlíčková.

Majitel psa tak může u soudu vyfasovat až roční vězení, navíc bude muset zaplatit veškeré náklady.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.