Pánská jízda exministra Bartáka a protikorupčního exšéfa Vrby! Politické špičky: Je to podezřelé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pánská jízda exministra Bartáka a protikorupčního exšéfa Vrby! Politické špičky: Je to podezřelé!

Martin Barták s Liborem Vrbou na zahrádce bratislavské luxusní vinárny, kde víno stojí i desetitisíce korun.
Martin Barták s Liborem Vrbou na zahrádce bratislavské luxusní vinárny, kde víno stojí i desetitisíce korun. (Aha! – Mária Rušinová, Martin Hykl, David Kundrát)

Politickou scénou otřásá další skandál. Deník Aha! přistihl v Bratislavě z korupce podezřelého exministra Martina Bartáka (44) na vínku s bývalým šéfem protikorupční policie Liborem Vrbou (44), který měl na starosti kromě jiného Bartákovy aféry. Neslýchané! A budí to podezření! Shodují se na tom politici napříč stranami.

Barták byl podezřelý, že má prsty v korupčních aférách týkajících se až dvacetimiliardových armádních zakázek. V téže době byl Libor Vrba šéf protikorupční policie a měl podivné zakázky rozplétat. Pak rezignoval a nevyšetřilo se vůbec nic. Barták z podezření zatím vyvázl »čistý«.

„Na vnitru jsem si nechal udělat rozbor výsledků protikorupční policie. Nebyla vyšetřena žádná velká kauza,“ připomněl v této souvislosti šéf Věcí veřejných a exministr vnitra Radek John.

Naznačil, že v Bratislavě nemuselo jít jen o poklábosení kamarádů o hokeji. Jeden byl podezřelý, druhý ho vyšetřoval, z veřejného dění společně odešli v březnu 2011. Co ti dva mají ještě společného?

„Vysoce postavení policisté by se měli vyhýbat všem setkáním, které mohou vzbudit pochybnosti o jejich nezávislosti. Ať už nyní, či v minulosti,“ doplnil poslanec Jeroným Tejc (ČSSD).

„Tak to je skutečně zajímavé! Předpokládám, že ta schůzka nebyla čistě náhodná.“ Karolína Peake, šéfka poslanců VV.

„Jestliže se sejdou dva lidé, z nichž jeden byl podezřelý a druhý stál u vyšetřování, nepřijde mi to normální. Je to úsměvné, jakoby se sešel Vít Bárta se současným šéfem protikorupční policie.“ Stanislav Huml, nezávislý poslanec.

„Nenapadá mě, co bych k tomu mohl říci. Neznám souvislost, proč se sešli, ani důvod. Prostě... dva nějací pánové se někde potkali.“ Jan Vidím, poslanec ODS (jeho strana Bartáka dostala do vlády).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.