Alžběta: Nevěděla, že je těhotná! Lékaři: To není možné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Alžběta: Nevěděla, že je těhotná! Lékaři: To není možné!

Fotografie
Fotografie (internal)

Se svým miminkem se doma zabydluje novopečená maminka Alžběta (22) z Kaznějova na Plzeňsku. V polovině května porodila syna Petříka. Až do porodu však dívka nevěděla, že je těhotná (Aha! informovalo). S šokem už se vyrovnal i otec dítěte Petr.

„Pár minut a máme doma o jeden krk navíc!!,“ napsal šokovaný otec na sociální síti Facebook. Pak už ale s kamarády plánoval, jak nečekaný přírůstek do rodiny zapít. Stejně jako on i lékaři nad případem jen kroutí hlavou.

Dívka tvrdí, že si těhotenství po celou dobu ani nevšimla. Přírůstek váhy a poruchy menstruace prý přikládala onemocnění štítné žlázy. A necítila ani pohyby dítěte, zřejmě kvůli neobvykle silné placentě. Nejvíc šokující je fakt, že ji pouhý den před porodem prohlížela praktická lékařka kvůli potvrzení nutnému pro nástup do práce.

„Dokonce mi prohmatávala břicho a řekla mi, že mám asi zvětšený žlučník,“ uvedla čerstvá maminka pro Deník. Alžbětin syn Péťa pak vážil po porodu tři kila a měřil padesát centimetrů.

„Takové případy jsou velmi vzácné. Sám jsem se s ním setkal za svou kariéru jen jednou. Většinou jde buď o ženy s extrémně sníženou inteligencí, nebo velmi obézní. Existují i případy, kdy matka o těhotenství ví, ale z nějakého důvodu účelově předstírá nevědomost,“ popsal předseda České gynekologické společnosti Vladimír Dvořák.

Ani jeden z případů však nesedí na mladou krásnou maminku, která navíc studuje vysokou školu. A že by si praktická lékařka nevšimla těhotenství, z něhož se o den později narodilo tříkilové dítě? „Takovou situaci si nedokážu představit...,“ komentoval to Vladimír Dvořák.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.