Alžběta z Kaznějova na Plzeňsku: Nevěděla, že je těhotná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Alžběta z Kaznějova na Plzeňsku: Nevěděla, že je těhotná!

Fotografie
Fotografie (internal)

Alžběta Illéšová (22) z Kaznějova na Plzeňsku celých devět měsíců netušila, že je těhotná. Do nemocnice přijela s tím, že má zácpu. Lékaři ji však odvezli na porodní sál a mladá žena tam dala život zdravému chlapečkovi (50 cm, 3 kg).

„Byl to pro mě obrovský šok. Najednou mi v nemocnici řekli, že mě vezou na porodní sál. Začala jsem nadávat, že je to hloupost, že nejsem těhotná a mám jen zácpu, jak mi řekla doktorka. Ale pravda byla jiná. Po čtvrt hodině na sále už jsem měla chlapečka. Je krásný,“ prozradila Alžběta Deníku. Těhotenství neodhalila ani její doktorka.

„Den před porodem jsem byla u doktorky, protože jsem potřebovala potvrzení do práce, kam jsem měla následující den nastoupit. Lékařka mi dokonce prohmatávala břicho. Pak mi sdělila, že mám asi zvětšený žlučník. Dala mi nějaké léky a čípky a já šla domů,“ popisuje dívka.

Přibírání váhy přikládala potížím se štítnou žlázou, pohyby plodu zase skryla tlustá placenta a málo plodové vody. Největší štěstí pro Alžbětu je, že se malý Péťa narodil zdravý. Těsně před porodem totiž ještě stěhovala skříně. Šok to byl i pro přítele novopečené maminky.

„Když volal do nemocnice, řekli mu, že jsme oba v pořádku. Vůbec nechápal, co se děje,“ usmívá se Alžběta. Podle lékařů se podobný případ skrytého těhotenství objeví zhruba jednou za tři roky.

911088:gallery:true:true

Přečtěte si
alexadex
30. 5. 2011 • 10:35

všechno se svádělo na kdoví co! Ale? To ta slečna nepostřehla, že nemá pravidelný měsíční cyklus? 9 měsíců? Každá holka nebo ženská žijící sexuálním životem je potencionálně těhotná a hlídá si datum každý měsíc... tak téhle asi řekl MUDr., že "jde" do přechodu nebo co?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.