Úlice zaplavilo bahno z pole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Úlice zaplavilo bahno z pole!

Tak dopadli Freybergrovi. Bahna měli plný dům, který přitom nemají proti  přírodním pohromám vůbec pojištěný!
Tak dopadli Freybergrovi. Bahna měli plný dům, který přitom nemají proti přírodním pohromám vůbec pojištěný! (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Bouřka doprovázená prudkým lijákem a kroupami zanechala ve čtvrtek spoušť v Úlicích na severním Plzeňsku. Rozvodnil se potok nad vsí a domy místních obyvatel se prohnala 60 cm vysoká vlna vody a bahna z polí! Tři lidi museli dokonce evakuovat hasiči. Jednou z nejpostiženějších rodin byli Freybergrovi.

„Dávala jsem ven květiny opršet a najednou koukám, že se valí žlutá řeka!“ popisuje zkázu Helena Freybergrová (65, na snímku). „Špajz, kuchyň, obývák, garáž, kotel, motorka, vše bylo pod vodou a zničené bahnem,“ doplnila zoufalá žena.

Starostka z pohromy viní místního zemědělce, který na polích nedávno vysadil biomasu – čínskou trávu a japonské topoly...  Včera přívalový déšť zaplavil několik obcí na Jihlavsku. V České Bělé na Havlíčkobrodsku a Bystřici na Frýdecko-Místecku zapálil blesk dva domy.

Tak dopadli Freybergrovi. Bahna měli plný dům, který přitom nemají proti přírodním pohromám vůbec pojištěný!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.