Příběhy pejsků z útulků: Strong nechtěl být osamělý hlídač! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Příběhy pejsků z útulků: Strong nechtěl být osamělý hlídač!

Strong je zpátky v útulku a čeká na nového pána.
Strong je zpátky v útulku a čeká na nového pána. (pro Aha! – utulek-decin.estranky.cz)

Německý ovčák Strong, kterého zranil vlak a zachránili ho v děčínském útulku, našel nového pána. Než jsme ale stačili šťastné pokračování jeho příběhu zveřejnit, už je zase v útulku zpátky.

Mohutného Stronga si vybral pán, který chtěl, aby mu hlídal menší objekt. Vypadá to ale, že Strong má o svém novém domově jinou představu. Hlavně už nechce být sám. „Jeli jsme se podívat, jak se pes má. Právě běhal zvenčí kolem plotu, který prokousal, a strašil nějakého kolemjdoucího muže,“ líčí nemilé překvapení vedoucí útulku Eveline Jahelková.

Známé tváře z útulku vítal Strong radostně. Protože hafan utekl už podruhé, odvezli ho s sebou a kontaktovali pěstouna s tím, že si ho může odvézt, pokud lépe zabezpečí pozemek. „Strong po srážce s vlakem nevidí na jedno oko a trochu kulhá, protože mu chybí jeden článek na tlapce. Hrozilo mu, že by mohl spadnout do nezajištěné nádrže s vodou,“ objasňuje Jahelková.

Pěstoun nakonec zavolal, že úpravy neudělá a Stronga už nechce. „Strong se od doby, kdy k nám přišel, hodně změnil. Z bručouna je docela přátelský pes vděčný za společnost lidí. Myslíme si, že plotem se prokousal a utekl proto, že nechtěl být sám,“ dodává Jahelková. A tak Strong čeká v děčínském útulku na svou další šanci.

Strong čeká v útulku v Děčíně. Volejte 412 510 594 a 605 801 617.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.