Bin Ládinova dcera (12): Tátu zatkli živého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bin Ládinova dcera (12): Tátu zatkli živého!

Bin Ládinův úkryt nyní střeží pákistánská policie.
Bin Ládinův úkryt nyní střeží pákistánská policie. (EPA, ČTK/AP, ara)

Celý svět smrt nejhledanějšího muže planety oslavuje, někdo má přece jen důvod k pláči – jeho 12letá dcera, která otcově likvidaci přihlížela na vlastní oči!

Navíc prý tvrdí, že vše bylo jinak, než Američané uvádějí! „Tátu zatkli živého, moc neodporoval. A pak ho zastřelili. Potom jeho tělo odtáhli do vrtulníku,“ citovala dívenku televize AlArabíja s odvoláním na vysoce postaveného pákistánského úředníka.

Jak přesně operace Geronimo probíhala, je stále otázkou, Bílý dům často mění informace o 180 stupňů. První zprávy třeba říkaly, že bin Ládin byl zabit během přestřelky. Nyní už ředitel CIA přiznal, že se sice bránil, avšak ozbrojen nebyl.

Živý nebyl zajat proto, že se odmítl vzdát, nedal ruce nad hlavu ani si nelehl na zem, jak arabsky mluvící agenti vyžadovali. Naopak se prý pokusil sáhnout po zbrani. Pak ihned třeskly dva výstřely...

Kromě syna Chaleda a dvou bratrů zemřela při razii žena, kterou bin Ládin použil jako živý štít. Nejednalo se ovšem o žádnou z jeho manželek. Jedna z nich byla během akce pouze střelena do nohy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.