Jitka Obzinová: Její Mona Lisa má hříbátko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jitka Obzinová: Její Mona Lisa má hříbátko!

Hnědáček Mojito
Hnědáček Mojito (Ranč Tourov)

Osmiletá klisna poníka Mona Lisa, kterou spoluvlastní šéfredaktorka zpravodajství televize Prima Jitka Obzinová (46), porodila zdravé hříbátko. Pojmenovala ho Mojito.

Chovatelka Zlatuše Pištěková to považuje za zázrak. Ponička se totiž před dvěma měsíci z ranče u Tourova v jižních Čechách zatoulala. S malým hříbátkem v břiše putovala vyhladovělá 3 dny. I přes dobrodružnou cestu přišel na svět silný hřebeček.

„Byla jsem tehdy opravdu zoufalá, protože ponička patří Jitce Obzinové a u nás ji má jen ustájenou. Nakonec se našla 15 kilometrů od statku,“ říká chovatelka. O březí klisničku se bála: „Neznala okolí, a proto se mohla zranit nebo někam spadnout a potratit.“

Proč Mojito? „Dali jsme mu jméno podle oblíbeného alkoholického koktejlu. Oba totiž spojuje ohromná síla. Hřebeček jí musel mít opravdu na rozdávání, že všechny maminčiny rozmary přežil,“směje se chovatelka.

Hnědáček Mojito váží 25 kilogramů a má se čile k světu. Jen pár hodin po porodu už vyrazil s maminkou na pastvu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.