Nepovedená hra na barona Prášila: Kaskadér se zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nepovedená hra na barona Prášila: Kaskadér se zabil!

Kaskadér Matt
Kaskadér Matt (Foto ČTK/AP, ara)

Rodinná podívaná se změnila v horor! Krásný slunný den přilákal stovky rodin s malými dětmi do parku v Kentu, kde se jako každý rok konala akrobatická show.

Všichni byli zvědaví především na odvážný kousek akrobata Matta Cranche (†23), který se nechal jako baron Prášil vystřelit z děla. To ještě netušili, jak tragicky vše skončí...

Kaskadéra má po několik desítek metrů dlouhém letu v až 15metrové výšce zachytit bezpečnostní síť. Jenže právě ve chvíli, kdy Matt začal klesat, uvolnila se lana kotvící nataženou síť a on se po hlavě zřítil přímo na tvrdou zem!

„Bylo to absolutně příšerné,“ řekl divák Luke Adams (38). „Padal hlavou napřed, pak se ještě pár metrů kutálel, než zůstal nehybně ležet. Byl přímo před námi, z pusy mu crčela krev,“ popsala další vyděšená návštěvnice, která vše sledovala se svým tříletým dítětem.

Muž byl ihned odvezen do nemocnice, kde mu však již nebylo pomoci... Vystřelování mužů z děla je v Anglii tradicí už od roku 1870, od té doby zahynulo již 30 odvážlivců...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.