Vládní krize: ČSSD jde do boje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vládní krize: ČSSD jde do boje!

Figuranti před obličejem nesli portréty jednotlivých ministrů.
Figuranti před obličejem nesli portréty jednotlivých ministrů. (Aha! – Alexandr Malachovský)

ČSSD to se svržením vlády myslí vážně! Strana včera odhlasovala, že po Velikonocích vyvolá hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. A chce předčasné volby. „Očekávám, že bychom mohli přesáhnout 30 %,“ uvedl šéf strany Bohuslav Sobotka.

A hned vydal pokyn, že poslanci nemají v týdnu po Velikonocích jezdit na zahraniční služební cesty, aby šance na svržení vlády zvýšil. Co dalšího se včera událo v politice?

ODS se smiřuje s koncem: Modří stále oficiálně tvrdí, že chtějí pokračovat v koalici s TOP 09 a VV. Mnozí poslanci jsou ale pro předčasné volby. Do té doby si představují menšinový kabinet ODS a TOP 09 s tolerancí ČSSD. „Nezbývá než aby se tyto tři politické strany domluvily,“ myslí si třeba místopředseda ODS Pavel Blažek.

VV se vzdává ministrů: Radek John – šéf strany VV, která potápí koalici – si najednou dokáže představit, že strana nebude mít žádného ministra. „Nejde nám o posty, ale o naplňování programu,“ řekl.

TOP 09 chce pokračovat: Provést změny ve vládě a pokračovat v současné koalici chce TOP 09.

Inspirace pro demisi!

Zkoušku na demisi vlády včera odpoledne za ministry provedli figuranti iniciativy ProAlt, která kritizuje vládní reformy. „Ministři za dobrotu sklízejí jen posměch a pohrdání. Nechceme vládnout lidu, který nechápe, že prosperita a blahobyt spočívá v ožebračení národa,“ řekl představitel premiéra Nečase.

Poslanec Babák: Mám akcie za 35 milionů!

Michal Babák (VV) po týdnu konečně řekl, kde vzal 5,75 milionu na podporu své strany – 650 tisíc je z úspor a zbytek si půjčil od vlastní a spřátelené firmy. „Uhradím to poté, co obdržím finance za prodej akcií, které vlastním,“ řekl. V akciích prý má až 35 milionů.



Přečtěte si
winterfreshka
17. 4. 2011 • 15:13

kvapem do jednoho .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.