Oldřich Velen: Má na kontě 310 filmů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Oldřich Velen: Má na kontě 310 filmů!

OLDŘICH VELEN
OLDŘICH VELEN (Aha! – Václav Nekvapil, ara)

Víte, kdo je králem českého a potažmo i slovenského filmu? Vlasta Burian, Oldřich Nový, Petr Nárožný nebo Oldřich Lábus? Kdepak!

Oldřich Velen. Vcelku nenápadný herec hrál celkem ve 310 fimech, což je nejspíš nejen český, ale možná i světový rekord! A nic už na tom nezmění fakt, že ve většině snímků měl malé role nebo se v nich jen mihl.

Herec, který letos oslaví 90. narozeniny, proslul nejvíce rolí v seriálu Slovácko sa nesúdí, ale stojí za to si připomenout i další...

KAM ZMIZEL OLDŘICH VELEN?

Jeden z posledních rozhovorů dal herec v roce 2009, další už odmítá s odvoláním na špatný zdravotní stav. Podle vlastních slov nemá žlučník, lékaři mu musejí vyndávat ledvinové kameny.

Manželka Sylva mu zemřela na rakovinu plic, naštěstí za ním jezdí vnoučata a pravnoučata. Přes léto je na chalupě na Českolipsku, kde má na zahradě i urnu s popelem své manželky. Mluví o tom, že jednou vedle té její bude stát i jeho urna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.