Konec trávicích problémů s korálovcem ježatým | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Konec trávicích problémů s korálovcem ježatým

Trávicí problémy
Trávicí problémy (Terezia Company)

Rakovina tlustého střeva je u nás velmi rozšířená, dokonce ve srovnání s ostatními vyspělými státy stojíme na pomyslném vrcholu výskytu tohoto onemocnění.

Rakovina tlustého střeva je u nás velmi rozšířená, dokonce ve srovnání s ostatními vyspělými státy stojíme na pomyslném vrcholu výskytu tohoto onemocnění.

Rakovina žaludku a tlustého střeva

Příčina vzniku rakoviny tlustého střeva, nebo kolorektálního karcinomu, je pro vědce zatím neznámá. Existují však některé rizikové faktory, které zvyšují možnost onemocnění. Zaprvé je to věk, protože většina nemocných s tímto nádorem má věk nad 50 let. Druhým rizikovým faktorem jsou výrůstky ze stěny střeva, takzvané polypy. Z některých polypů může během delšího období vzniknout karcinom. Proto je velmi důležité, pokud trpíte onemocněním, všechny polypy odstranit a vyšetřit, zda nejde o malý karcinom. Protože polypy se objevují opakovaně, je nutné i jejich opakované odstraňování. Velmi důležitým rizikovým faktorem jsou i dědičné vlivy. Vyšší riziko je v případě, že karcinom měli naši rodiče či sourozenci. Rovněž chronická zánětlivá onemocnění střeva zvyšují riziko karcinomu. Tak trochu podobně, i když vlastně úplně jinak, se projevuje karcinom žaludku.  Méně časté onemocnění je záludné v tom, že dlouhý čas nepozorujeme vůbec nic a když se rakovina přihlásí, bývá už, konkrétně při žaludku, dost pozdě.  Fakt je, že tento typ rakoviny většinou nemetastázuje, tedy nedostává se lymfou a následně krevním oběhem do jiných orgánů.

Tlusté střevo

HERICIUM ERINACEUS - Korálovec ježatý

Korálovec ježatý je z léčivých hub nejvíce používaný na trávicí problémy. Tradičně se používá při celkové vyčerpanosti, při neurastenii a zánětech. V Japonsku se používá jako významná léčivá houba při potížích žaludku a trávicího traktu. Snižuje bolesti a napětí v žaludku. S úspěchem se podává jako podpůrný prostředek při žaludečních a dvanácterníkových vředech, při zánětech žaludeční sliznice, dvanácterníku a tlustého střeva. Maximální účinek léčivé houby nastupuje asi po 3 týdnech. Korálovec ježatý dále posiluje obranný imunitní systém organismu, nervový systém, působí proti únavě a stresu a při onemocněních močového ústrojí.

Hericium

Rakytníkový olej a jeho účinky

Rakytníkový olej zvyšuje příznivý regenerační účinek korálovce ježaté a výrazně posiluje regenerační schopnosti tkání těla. Rakytníkový olej má v sobě nesmírné množství biologicky aktivních látek. Zvyšuje odolnost organizmu a chrání jej před volnými radikály. Blahodárně působí především na sliznici trávicího ústrojí a regeneruje ho, stejně je schopen podporovat správnou funkci žaludku, zažívacího a močového ústrojí. Rakytníkový olej obsahuje nenasycené omega-3, 6, 7 a 9 mastné kyseliny, karotenoidy a vitamín E. Nejaktivnější složkou rakytníkového oleje je provitamín D. Ten zabraňuje vstřebávání cholesterolu do krevního séra a spolu s dalšími biologicky aktivními látkami pomáhá při ateroskleróze. Za zmínku stojí i vysoký obsah karotenu a vitaminu E. Ty zajišťují stabilitu oleje a vitamin E je přírodní antioxidant.

Rakytník

A právě proto byl spojen olej z rakytníku s korálovcem ježatým, který mimo jiné příznivě působí také na činnost žaludku a střev. Olej se získává takzvanou vakuovou destilací, čímž se dosahuje stoprocentní čistoty se zachováním všech biologicky aktivních látek. Léčivé houby s rakytníkovým olejem lze považovat za čistý přírodní produkt bez chemických a jiných nečistot se zesíleným účinkem a s vysokým obsahem vlákniny.

Korálovec ježatý má příznivé účinky na činnost žaludku, jícnu a tlustého střeva

Rakytníkový olej účinně podporuje zažívání

Hericium erinaceus

Zajímavost

Česká republika drží světový primát v diagnóze rakoviny tlustého střeva a konečníku u mužů na světě v přepočtu na 100.000 obyvatel. Ženám patří deváté místo. Ročně se tuto diagnózu dozví necelých 10 tisíc Čechů a Češek. Téměř polovina z nich na toto onemocnění umírá i vzhledem k tomu, že se na onemocnění přijde již v pokročilém stádiu, kdy je léčba obtížná. Za všechno údajně může špatný životní styl a stravovací návyky a také to, že nemyslíme na prevenci tohoto onemocnění.

ŽÁDEJTE V LÉKÁRNÁCH!

Více informací zde.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.