Rebelka Kristýna Kočí: Našla odposlech ve své ložnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rebelka Kristýna Kočí: Našla odposlech ve své ložnici!

Poslankyně Kristýna Kočí měla dlouho podezření, že ji někdo odposlouchával. Nakonec doma našla štěnici!
Poslankyně Kristýna Kočí měla dlouho podezření, že ji někdo odposlouchával. Nakonec doma našla štěnici! (Aha! – Karel Kopáč)

Někdejší šéfka véčkařského poslaneckého klubu a poslankyně Kristýna Kočí, které měl Vít Bárta dát za loajalitu půl milionu korun, včera údajně nalezla ve svém místě bydliště odposlouchávací zařízení! A starost mají i další poslanci, kteří se k VV otočili zády...

„Kristýnu hlídá firma, která také prohledávala byty. A jelikož měla podezření na odposlouchávání, požádala je, ať se podívají,“ řekl Aha! další rebel, poslanec Stanislav Huml. Nález byl pozitivní. „Odposlouchávací zařízení našli jen kousek od její postele,“ řekl Huml. Podle dodatečných informací bylo schované ve skříni. Právě do ložnic se umisťují odposlouchávací mechanismy nejčastěji. Celou věc má nyní v rukou policie. Domov si nechal prohledat také Huml, u toho ale nebylo nic nalezeno.

Hned se vyrojila spousta spekulací o tom, kdo tam odposlouchávací zařízení nainstaloval. Kdo potřebuje sledovat, co Kočí říká v soukromí?

Mohlo by snad jít o odplatu ze strany vedení Věcí veřejných, které mají v rukou ministr vnitra Radek John a odstupující ministr dopravy Vít Bárta? Oznámení poslance Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí o úplatcích, které měli od Bárty dostat za loajalitu, totiž zlomilo vaz nejen straně, ale dost možná i celé koalici premiéra Petra Nečase (ODS).

V kauze údajného uplácení poslanců VV včera začala stíhání protikorupční policie. Je tady také možnost, že je štěnice falešnou stopou, která má jen nasměrovat podezření na někdejší Bártovu firmu, a tím ho více zdiskreditovat v nynějším mocenském boji.

„Už není možné setrvávat ve vládě s ABL,“ prohlásil bez obalu šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. Ten se s Kočí před začátkem celé kauzy několikrát sešel a podle Víta Bárty ji k zrazení VV přemluvil.

Agentura ABL už v minulosti »proslula« kauzami sledování politiků ODS na Praze 1 a Praze 11.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.