Nutil ženu k potratu, teď bojuje o dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nutil ženu k potratu, teď bojuje o dceru!

Fotografie
Fotografie (internal)

Boj o dceru mezi Ivanou Jirešovou a Ondřejem Höppnerem rozhodně není ojedinělý. Aha! se ozvaly desítky zoufalých rodičů, kterým úřady »zabavily« dítě.

Tereze Brehmové (25) lékaři řekli, že její nenarozené dítě bude možná postižené. Druhý šok přišel, když jí dal manžel Milan Petrik (30) na výběr: potrat, nebo rozvod. Manželství se rozpadlo a Tereza dítě donosila. Dcera Anička se narodila navzdory testům v pořádku. Petrik změnil názor a o zdravou holčičku začal bojovat.

Příčin krachu manželství bylo více, ale otázka potratu dítěte se řešila i u rozvodového soudu. „Dohodli jsme se na potratu. Pak si manželka asi pohovořila s matkou, změnila názor a řekla, že je zdravotní sestra a o dítě se postará. Je pravdou, že jsem řekl, že toto zničí život nám i našim rodinám a že v tomto případě bych se s ní rozvedl,“ uvedl Milan Petrik do protokolu.

Morální právo?

Tereza Brehmová přiznává, že svému exmanželovi dceru nepředávala tak, jak měla od soudu nakázáno. Domnívala se, že na to má vzhledem k jeho předchozímu chování morální právo. „Psychicky mě vydíral, abych šla na potrat. U soudu sám uznal, že kdyby byla dcera skutečně postižená, tak by ji nechtěl,“ vysvětluje žena. Svým chováním však proti sobě popudila sociální pracovnice, které se postavily na stranu otce. „Ze sociálky mi řekly, že nezáleží na tom, že by ji nechtěl, kdyby byla postižená, protože postižená není, a navíc už to bylo dávno,“ říká Brehmová.

Zoufalá matka

Aničku Tereze Brehmové soud předběžným opatřením odebral a svěřil do péče otce. Když je v práci, starají se o ni rodiče jeho nové přítelkyně. Milan Petrik je se současnou situací spokojený. „Ano, chtěl jsem, aby šla na potrat. Těžce postižené dítě zničí život všem okolo. Ale Anička je díky bohu zdravá. Střídavou péči nám psycholožka nedoporučila, takže chci, aby to zůstalo tak, jak to je,“ říká otec.  Tereza Brehmová si naopak zoufá. „Jsem zdravotní sestra na dětském oddělení. Denně pečuji o děti. A oni mi vezmou vlastní dceru. Rozhodla jsem se ji donosit a porodit za každou cenu i s tím, že bude postižená. A teď hrozí, že o ni přijdu úplně,“ říká Tereza Brehmová, která doufá, že se jí podaří získat dceru zpět do své péče. Dodává, že už se poučila a dceru by bývalému manželovi v nakázaných dnech vydávala.

VÝZVA AHA!

Zažili jste něco podobného jako Jirešová a Höppner? Odebral vám exekutor dítě? Odmítala vám vaše partnerka dítě vydávat, ačkoliv jí to soud nařídil? Jak jste situaci vyřešili? Napište nám na aha@ahaonline.cz.

Přečtěte si
m.sme
14. 4. 2011 • 15:40

souhlasím ,jsem pozorovatel obou stran a jak je vidět Anička je teď šťastná,a co je důležitější než štěstí dítěte.A navíc paní Tereza teda Zuzana jim vyvádí dost nechutný kousky,že to normální člověk ani nemůže pochopit.Soud asi ví proč rozhodl jak rozhodl!!!

darinna
1. 4. 2011 • 19:03

Myslím si, že řešit toto mediální cestou k ničemu nepomůže! A taky hodně záleží jak to média a dotyčná podají veřejnosti. Smůla je, že v tomto případu znám zúčastněné, tudíž to znám a vidím jinak a pani Brehmovou nijak nelituju, naopak....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.