Jaderná katastrofa v Japonsku: Mezi lidmi se šíří panika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jaderná katastrofa v Japonsku: Mezi lidmi se šíří panika!

Fotografie
Fotografie (internal)

Netrvalo to dlouho a po českém internetu se prostřednictvím e-mailů začala mezi lidmi šířit zpráva o obsahu radioaktivity v ovzduší.

Jedná se o tzv. hoax neboli nepravdivou a poplašnou zprávu, která má vnést mezi lidi paniku a strach. „Po jaderném výbuchu ve Fukušimě v Japonsku musíme být všichni opatrní. Pokud bude dnes nebo v příštích dnech pršet, NEVYCHÁZEJTE DO DEŠTĚ! Pokud ano, musíte použít deštník nebo pláštěnku, i když jen mrholí. To proto, že nukleární odborníci poukazují na to, že radioaktivní částice mohou vstoupit do atmosféry, a tak se z ozonové vrstvy rozšíří do celého světa deštěm, který může způsobit popáleniny, vypadávání vlasů, a dokonce i rakovinu,“ píše se ve zprávě, která už dorazila do stovek domácností. Podle odborníků jde ale o nesmysl. „Státní úřad pro jadernou bezpečnost opakovaně ujišťuje občany, že naměřené hodnoty nemají a nebudou mít jakýkoliv význam z hlediska vlivu na zdraví osob,“ uvedl úřad.

Přečtěte si
gambusino
31. 3. 2011 • 09:50

Telefonovala mě Drábová z atomového krytu,že se není čeho obávat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.