Eddie Vedder to dal dohromady s Hansardem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Eddie Vedder to dal dohromady s Hansardem

Eddie Vedder vydává novou desku i DVD.
Eddie Vedder vydává novou desku i DVD. (Universal Music)

Po více než třech letech vydává frontman Pearl Jam Eddie Vedder nové studiové album, ale kromě toho i jedinečné koncertní DVD.

Samotné vydání je naplánováno na 30. května a půjde o velmi speciální desku. Jak již název -»Ukulele Songs« naznačuje, Vedder toto album natočil pouze za doprovodu právě tohoto  hudebního nástroje.

Mezi šestnáct písní, kterým vévodí singl Longing To Belong, najdeme i dvě nevšední kolaborace. Skladbu Tonight You Belong To Me s Vedderem natočili Cat Power a hlavně v písni Sleepless Nights o svém pěveckém umění opět přesvědčí nám všem dobře známý Glen Hansard. Ten několik let tvořil pár s Markétou Irglovou, jejich společný duet Falling Slowly dokonce získal Oscara za nejlepší filmovou skladbu.

Aby toho fanoušci Eddie Veddera neměli v květnu málo, ve stejný den vydá tento výtečný umělec i koncertní DVD. Pod názvem Water On The Road najdeme záznam dvou srpnových koncertů, které v roce 2008 Vedder absolvoval ve Warner Theatre ve Washingtonu.

Koncertní záznam nabízí již ochutnávku z nové ukulele desky v podobě skladby You’re True, představí to nejlepší z jeho úžasného debutu Into The Wild a samozřejmě nezapomene i na ty největší pecky jeho domovské kapely Pearl Jam.  Bonusem bude i několik výjimečných coververzí, které Eddie Vedder do svého koncertního repertoáru zakomponoval.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.