Manželé Kroupovi chtěli fenku teriéra, ale pak zahlédli v Aha! Lucia. Štěně zachránil osud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Manželé Kroupovi chtěli fenku teriéra, ale pak zahlédli v Aha! Lucia. Štěně zachránil osud!

Lucius si oblíbil i školačku Petru.
Lucius si oblíbil i školačku Petru. (Pro Aha! – Petr Kroupa)

Kříženec labradorského retrívra Lucius se ještě před pár měsíci ploužil opuštěný zasněženými pláněmi na Děčínsku. O jeho novém štěstí rozhodl osud.

Jeho noví majitelé toužili již delší dobu po pejskovi. Vše promýšleli, diskutovali o plemeni a shodli se na tom, že by to měla být fenka. Osud všechno zamotal jinak.

„Přítelkyně prosazovala bulteriéra a já fenku stafordšírského teriéra. Po dlouhých debatách vyhrála stafordí fenka a začalo hledání a pročítání stovek inzerátů,“ vzpomíná Luciův nový pán Petr Kroupa z Prahy.

Že nakonec v jejich péči skončí pes z útulku, kříženec labradora a navíc kluk, to nepředpokládali. Jakmile si ale v Aha! přečetli Luciův dojemný příběh a prohlédli si jeho fotky, bylo rozhodnuto. Jeli na výlet do děčínského útulku, který sotva odrostlé temperamentní štěně zachránil.

Nyní už má Lucius nový domov v baráčku se zahradou. „A my máme psa, kterého nám přihrál do cesty osud. Ačkoliv nesplňoval nic z toho, co jsme původně zamýšleli, je náš. Po desetidenním seznamování bychom Lucia nevyměnili za nic na světě,“ říká Petr Kroupa.

Lucius je prý ohromný mazel, zvědavec a kamarád. „V novém domově a v naší posteli se zabydlel během chvilky. Určitě by se ani jemu od nás nechtělo,“ je si jistý Luciův spokojený páníček.

Přečtěte si
carswriter
19. 4. 2011 • 00:25

Jsem nový paníček Luciuse tak přidávám odkaz na pár dalších fotek. Jinak máme za sebou prvních 5 hodin výcviku a nejenom, že to je krasavec a mazel, ale je i velmi chytrý a učenlivý odkaz na foto: http://www.kliknetesi.cz/ostatni/fotogalerie/

dejavu26
15. 3. 2011 • 12:56

Paráda, mám velkou radost z těhle článků. Takoví lidé jsou u mne hrdinové, o kt. je třeba psát. Ne nudní a hloupí superstaristi a modelky a ***.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.