Ozbrojenci obsadili Českou televizi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ozbrojenci obsadili Českou televizi!

Ozbrojenci si přišli pro dokumenty přímo do České televize.
Ozbrojenci si přišli pro dokumenty přímo do České televize. (Aha! – Dan Černovský, ČTK)

Do České televize vtrhla vojenská policie. Zakuklení muži ozbrojení samopaly obsadili včera večer chodbu vedoucí ke kanceláři redaktora zpravodajství Karla Rožánka. Chtěli dokumenty, které tam novinář má.

Karel Rožánek totiž údajně vlastní utajené armádní materiály o odchodu bývalého ředitele Vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka. Již ve čtvrtek vojáci dokumenty po České televizi požadovali.

Generální ředitel Jiří Janeček vydání s ohledem na ochranu informací uveřejněných ve zpravodajství odmítl. Písemnost, kterou armáda chce, je prý již odtajněna. Včera tedy přišli vojáci se  soudním příkazem a už se neptali. Zakuklenci jednoduše přeskočili turnikety a nenechali se nikým zastavit.

„Neobsazujeme ČT, rozhodně ne. Nicméně pokoušíme se zajistit důkazy ve věci důvodného podezření ze spáchání trestného činu ohrožení utajované informace,“ prohlásil mluvčí vojenské policie Jan Čermák.

Po prohledání Rožánkovy kanceláře vyrazili uniformovaní  muži pátrat do dalších místností. Údajně plánovali zůstat v televizi celou noc. Česká televize se proti »přepadení« hodlá bránit právní cestou.



Přečtěte si
vechtrzprotivina
13. 3. 2011 • 09:49

Přepadení TV to je hnus. Je vidět kam to pravicoví zradci dotáhli. Já mám jasno, volím komunisty. Za nich mi bylo dobře.

marais
12. 3. 2011 • 15:49

 Co je to dnes za pořádek, když každý debil může za peníze koupit a pak zveřejnovat vojenské informace v televizi.Měli jim tam hodit Janečkovi granát.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.