»Přepadení« České televize: Už padly první hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Přepadení« České televize: Už padly první hlavy!

Vojáci odnesli několik pytlů s dokumenty a osobními věcmi redaktorů televize.
Vojáci odnesli několik pytlů s dokumenty a osobními věcmi redaktorů televize. (Aha! – Dan Černovský)

Česká televize podala kvůli pátečnímu »přepadení« trestní oznámení na vojenskou policii. Tvrdí, že došlo ke zneužití pravomoci úřední osoby.

Zlobí se i politici. Ministr obrany Alexandr Vondra už dočasně postavil mimo službu dva velitele zásahu i šéfa vojenské policie Vladimíra Ložka.

Desítka vojenských policistů v kuklách a se samopaly vtrhla v pátek večer do budovy České televize. S sebou si přinesli soudního příkaz a hledali spis o kauze bývalého šéfa vojenské tajné služby Miroslava Krejčíka, který měl vlastnit redaktor Karel Rožánek.

Vojáci chtěli podrobit listinu zkoumání, aby zjistili, kdo ji novináři poskytl. Nakonec si z kanceláře odnesli několik pytlů s technikou a dokumentů a osobních věcí tří redaktorů.

„Budeme žádat, aby policie vyvrátila podezření, že akce by byla pouze zástěrkou pro to, aby se mohli dostat k počítači a dokumentům Karla Rožánka, který má rozpracovanou celou řadu závažných kauz na ministerstvu obrany i v armádě,“ prohlásil mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.