Tento Filipínec měří jen 56 cm! Já jsem nejmenší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tento Filipínec měří jen 56 cm! Já jsem nejmenší!

Junrey oslaví  zanedlouho osmnácté narozeniny, přesto není o mnoho větší než běžný laptop.
Junrey oslaví zanedlouho osmnácté narozeniny, přesto není o mnoho větší než běžný laptop. (Profimedia.cz)

Malí? Kdepak! Toto jsou nejmenší z nejmenších! Trpí růstovou poruchou, kvůli které vypadají i v dospělém věku jako batolata.

K životu ale i přesto přistupují s velkou vervou. A svůj handicap dokonce dokážou vidět jako přednost! Zvlášť když jim zaručí zápis do Guinnessovy knihy rekordů...

V té je zatím coby nejmenší muž světa veden 19letý Nepálec Khagendra Thapa Magar (67 cm), zanedlouho však o svůj primát přijde. V den svých 18. narozenin – a ty oslaví už 12. června – jej vystřídá Junrey Balawing (17) z Filipín, který narostl na pouhých 56 cm!

Jeho sláva je však náležitě vykoupena. Junrey, který neroste od prvního roku života, téměř nechodí a nedokáže ani dlouho stát. Je zcela odkázán na péči své mámy Concepcion (35). Když ale přijde řeč na rekord, dme se pýchou: „Když se stanu nejmenším mužem světa, bude to fakt prima,“ říká slabým hláskem.

Khagendra Thapa Magar (67 cm): Zažívám i trampoty...

Zatím je nejmenším mužem světa právě on, Nepálec Khagendra Thapa Magar při výšce 67 cm váží jen 5 kilogramů. A to s sebou přináší i různé trable. Třeba na výletě v Austrálii si vzal policista stranou jeho řidiče a vynadal mu za to, že Thapa nesedí v dětské autosedačce!

V cestě jim dovolil pokračovat, až když mu pidimužík ukázal cestovní pas s datem narození. Navzdory útrapám ale rodák z Nepálu zásadně nelituje: „Jsem šťastný, že jsem, jaký jsem. Prostě unikát,“ říká.

Khagendra Thapa Magar

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.